Home Motiviši se Zašto su ti misli glasnije od djela?

Zašto su ti misli glasnije od djela?

-

Ponoć je.

Sigurno si zatvoren u svoju sobu, pokrio si se jorganom i razmišljaš. Po cijelu noć razmišljaš. Razmišljaš o tome šta želiš postati, šta želiš postići u životu, šta sve želiš da imaš i tome slično. I tada si ekstremno motivisan. Motivisan da sa novim jutrom kreneš u  životne pobjede koje će ti omogućiti da sve o čemu razmišljaš i ostvariš. Međutim, situacija se mijenja sa cikom zore.

Ustaješ ujutru i prepuštaš se svojim rutinama i navikama. Prepušten si ovom svijetu na izvol’te. Gubi se ona motivacija od sinoć. Gdje je sad ona osoba koja kada je legla u krevet obećala sebi da će promijeniti svijet i da će se boriti za svoje snove? Izgleda da je ta osoba nastavila da spava.

Pa hej, probudi je, prodrmaj je za ramena i uzvikni: “Ustaj čovječe, svijet se neće sam osvojiti  i snovi se sami neće ostvariti.”

Znaš i sam da su djela važnija od riječi, tako bar kaže latinska poslovica. Pa naravno da jesu. Misli koje izvezeš u riječi, a da ih pritom ne pretočiš u dijela gube na vrijednosti, ma koliko god one bile za tebe važne. Naravno da je bitno razmišljati i  kreirati misli o svom životu, poslu, emocijama. Ali još je važnije da te misli, ideje, želje, snove oblikuješ u dijela.

Važno je da radiš na sebi, svom obrazovanju, predstavljanju, fizičkom i mentalnom zdravlju kako bi bio zadovoljan sobom. Kada si  ti zadovoljan sa sobom, ma ko će se usuditi onda da ti kaže nešto loše I ponižavajuće. Naravno da neće imati hrabrosti za to, jer tvoje samopouzdanje i samopoštovanje je na dosta zavidnijem nivou od njihovih nebitnih i jadnih misli i riječi.

Zato ti kažem, svoje misli koje na tako prefinjen način stvoriš u svojoj glavi položenoj na jastuk u sred noći, sa novim jutrom i zrakama sunca koje ti se prožimaju kroz venecijaner, oblikuj u djela. Novo jutro je nova prilika za tebe da uspiješ u životu i ostvariš sve svoje želje, snove, da realizuješ te svoje brutalne ideje koje imaš u glavi samo nemaš hrabrosti da počneš da radiš na njima. Aman, niko te neće vući za rukav i govoriti: “Hajde, uradi nešto sa svojim životom.”

Kada su tvoja djela jaka, onda neće niko imati toliko snažnu pesnicu da te spusti na zemlju. Nadam se da me razumiješ i da smo postigli dogovor. Hajde sad, taj svoj rokovnik u kojem si zapisao svoje ideje, želje i snove, stavi pod ruku i osvoji svijet. Pa mi napiši u komentar ispod kada budeš čekirao svaku stavku na toj svojoj listi želja. A ja znam da hoćeš.