Home Motiviši se Uspjelo je za Steve Jobs-a: Duhovnost kao stavka uspjeha

Uspjelo je za Steve Jobs-a: Duhovnost kao stavka uspjeha

-

Steve Jobs, suosnivač Apple-a i dogogodišnji izvršni direktor, najpoznatiji je po tome što je pronalazač, inovator i jedan od najupješnijih preduzetnika našeg doba, ali je takođe imao snažan i dubok duhovni život. Nakon predaha od korporativnog života, kako bi napunio ruksak širom Indije i potražio duhovno prosvjetljenje, Jobs je usvojio doživotnu budističku praksu i strogu vegetarijansku ishranu. Moguće je da mnogi oklijevaju da govore o vezi jer vjeruju da se duhovnost i preduzetništvo međusobno isključuju. Utvrdimo suprotno.

Dakle, ako je duhovnost igrala tako veliku ulogu u jednom od najuspješnijih života preduzetnika, zašto više poslovnih lidera ne bi otvoreno i glasno protumačilo blagodati svakodnevne duhovne prakse?

Dajemo vam nekoliko načina po kojima duhovnost može pomoći vašem poslu da raste:

1. Postavite svoje namjeru

Kada budete kristalno jasni o namjeri svog posla, univerzum će pokazati svoju beskrajnu moć da organizuje i postroji stvari kako bi podržao postizanje vaših ciljeva.

Napravimo listu svojih želja, a zatim „oslobodite ovu listu želja i predajate je matrici stvaranja, vjerujući da, kada se čini da stvari ne idu na ruku, postoji razlog kosmički plan.

Duhovnost u prvi plan stavlja da istinski uspjeh dolazi dodavanjem vrijednosti životima onih sa kojima radimo i kupacima koji naše poslovanje obezbjeđuju, i sve dok je to u osnovi vaše namjere za vaše poslovanje, ništa neće zaustaviti uspjeh koji teče ka vama.

duhovnost

2. Pazite na svoje misli

Kada zračite zahvalnošću prema svom poslu, pokloni jednake ili veće vrijednosti će vam stići. Zamislite svoja osjećanja i misli kao bumerang koji gradi brzinu i energiju na vašem putu.

3. Tražite znakove koje vam pruža duhovnost

Šanse su da ako ste na preduzetničkom putovanju, postojali „znakovi“ (poznati kao mali nagoni iz univerzuma) koji su vas gurali da istražite i učinite svoje ideje očiglednima. Sada kada ste započeli svoj posao, još je imperativnije slušati poruke i podsticaje koji dolaze iz vaše duše. Obratite joj se i tražite neizbježne zankove.

4. Samosvijest

Biti izuzetan vođa zahtijeva da budete potpuno prisutni i svijesni sebe – svojih motiva, ciljeva i očekivanja. Duhovnost podržava biti skroman i stalno ostati otvoren za bezbroj mogućnosti učenja koje idu uz preduzetništvo.

5. Odvojite se

Može se osjećati nevjerovatno zastrašujuće za preduzetnika da se prepusti i preda autoritet i odgovornost nekome drugom, ali to je ključno za rast. Otpuštanje može biti izuzetno teško jer se možete plašiti gubitka kontrole nad svojim poslom ili njegovom putanjom. Neki lideri vjeruju da, ako žele da posao bude obavljen dobro, moraju to učiniti sami ili barem biti visoko uključeni u proces. Pokušajte da dijelove odgovornosti prenesete na druge članove tima, a produkt toga je lojalnost i učinak.

Duhovnost i njene vrijednosti ostale su iste vijekovima i vrijeme je da ih preduzetnici iskoriste u svoju korist. One su izraz ljubavi, predanosti, službe, saosjećanja i ljubaznosti, a dodirom na njih dozvoljavate svom poslu i sebi da dostignu najveći potencijal.