Home Edukuj se Marketinške taktike koje štete kredibilitetu vašeg brenda

Marketinške taktike koje štete kredibilitetu vašeg brenda

-

Trebaće vam dobar marketing da biste povećali prodaju u svom poslu, pa bi trebalo kao i u svemu i u ovom polju da imate čvrstu strategiju. Preduzetnici su uvijek gladni novih klijenata i strategija rasta koje funkcionišu. Gurui na mreži to znaju, pa koriste marketinške taktike zasnovane na emocionalnim pokretačima kako bi ubijedili poslovne lidere da kupe njihove usluge. Ove sumnjive marketinške taktike obično dovode do zahtjeva za povraćaj sredstava i potrošača koji više neće poslovati sa vama.

Čak i ako ponudite nešto vrijedno, način na koji to plasirate uticaće na vašu prodaju u zavisnosti od vašeg pristupa. Dok gradite svoje marketinške strategije, izbjegavajte ove tri najčešće korištene marketinške taktike. Razmotrite drugačiji pristup prije nego što pristupite sledećim.

1. Prikazivanje snimaka ekrana prihoda

Danas je uobičajeno da preduzetnici prikazuju snimke ekrana prihoda na društvenim mrežama ili čak na svojim web lokacijama. Nema sumnje da potrošače privlači gledanje prodaje i velikih brojeva, ali to su toksične marketinške strategije – može generisati prodaju u kratkom roku, ali dugoročno odbija klijente visoke klase i više potencijalnih kupaca.

Potrošači koji kupuju na osnovu onoga što vide na snimcima zaslona prihoda imaju tendenciju da budu u izazovnoj financijskoj situaciji i moraju brzo da  ostvare prihod. Nisu u stanju da se usredsrede na ono što je potrebno za obavljanje posla koji povećava prihod i na kraju ostanu razočarani kada kupuju što je rezultat impresivnog marketinga.

Stvarno bogatstvo  i rast se ne reklamiraju sami. Odvojite se od guru marketinga tako što će te se neumorno fokusirati na pružanje usluga svojim kupcima.

marketinške ja preduzetnik

2. Objavljivanje uspjeha klijenata bez pripisivanja istih samom klijentu

Da li ste ikada vidjeli preduzetnika da objavljuje kako klijent ostvari neki dobitak ali nikada ne imenuje ili označi klijenta?

Klijenti o kojima je riječ možda itekako doživljava tu pobjedu, ali u svijetu guru marketinga potrošač je skeptičan.

Neki klijenti bi više voljeli da ostanu privatni i da ne dijele svoje podatke – to je razumljivo, ali više od nekoliko vaših klijenata bi pozdravilo uzvikivanje njihovog imena. Imate i klijente kojima je ugodno što dijelite njihove dobitke i pobjede. Jedini način da se to pouzdano zna, jeste da se pita.

Cilj je da pokažete šta nudi vaše preduzeće, a to možete učiniti dijeleći rezultate i svjedočenja svojih klijenata. Pribavite dozvolu tamo gdje je to moguće – Nemojte samo dijeliti dobitke koji potrošačima ne izgledaju stvarni.

3. Marketing rezultati od prije nekoliko godina

Tokom godina izgradnje preduzeća, nesumnjivo ćete doživjeti uspjehe. Dobićete rezultate o kojima će potrošači i kolege željeti da znaju više. U marketingu vam je cilj da dokažete da vaša filozofija funkcioniše – uglavnom kroz marketing rezultata koje ste doživjeli vi i vaši klijenti.

Neki preduzetnici plasiraju jedne te iste uspjehe i pobjede godinama ne radeći na postizanju više rezultata. I to je prihvatiljivo, ali se zapitajte da li i dalje radite posao koji vam pomaže u rastu.

Kada klijenti shvate da su vaši marketinški rezultati stari, to će ih odgovoriti od poslovanja sa vama. Obavežite se da ćete postati najbolji u onome što radite.

Dobar marketing je neizostavan, ali postoje i neki drugi autentičniji načini prodaje. Izbjegavajte taktike koje će možda djelovati neko vrijeme, ali će na kraju naštetiti kredibilitetu vašeg brenda.