Home Motiviši se Kako od stidljivosti do samouvjerenosti?

Kako od stidljivosti do samouvjerenosti?

-

Stidljivost vas zaista može sputavati u poslovnom svijetu. Radikalna iskrenost je važna faza uspostavljanja mirne samouvjerenosti. Društveni mediji su igralište za one koji spolja predstavljaju samopouzdanje, ali jasno je da ono što se dešava iza kulisa nije prikaz istinskog.

Ne mješajte materijalni uspjeh sa samopouzdanjem. Unutrašnje samopouzdanje je kada koristimo moć u sebi da preuzmemo mjere koje strah ne zaustavlja. Strah, možda postoji, ali mi ga primjećujemo i dalje idemo naprijed.

Ako preduzetnici kojima nedostaje ljubavi prema sebi i sopstvenoj samouvjerenosti počnu da zarađuju mnogo novca, često se dešava da na kraju izgube svoj put, postanu zavisni ne samo od kupovine, već i od pažnje koju ona donosi.

Gdje “pronaći” samopouzdanje?

Dobar početak je da zapišete sve načine na koje koristite „vanjsko samopouzdanje“, da biste se osjećali bolje. Ova samosvjest je ključna.

samopouzdanje ja preduzetnik

Kod izražavanja stidljivosti, prvi korak ka popravljanju toga jeste otkrivanje „događaja prekretnice“.

Možda će zvučati suludo, ali jedan od načina za navedeno je poneko korištenje meditacije, da bi se identifikovao trenutak kada se dogodio prvobitni pomak u energiji.

Jednostavno rečeno, život ide normalno, a onda se nešto dogodi i prekine tu energiju u tijelu, poslije čega slijedi dug oporavak.

Veliki broj ljudi kojima samopouzdanje nije ni na prosječnom nivou, je u djetinstvu je doživjelo neku traumu ili nasilje što se kasnije odražava na veliku većinu segemenata u životu, tako i poslovni.

Ponekad promjene mogu doći i na druge načine, ali u većini slučajeva, hrabrost će igrati glavni faktor u postizanju važnog zamaha. Nedostatak samopouzdanja dovodi nas u ciklus neaktivnosti koji nas drži u ponavljajućem životnom ciklusu. Svakodnevno radimo uglavnom istu stvar, a život postaje svakodnevan.

Važno je početi sa malim promjenama koje se vremenom mogu nakupljati.

Kada smo vam spomenuli meditaciju, misli smo na zaista dobru pomoć koju ona može da vam pruži.

U početku to mogu biti meditacije od 10 do 60 minuta tokom šest nedelja, a ovo je presudan element suštinske motivacije jer počinjemo da se povezujemo sa svojim istinskim ja, što je temelj za smireno, autentično samopouzdanje.

Pored ovoga jedan od činioca je postati iskren i povući potez moći koji prekida vaš trenutni ciklus ponašanja.

Riječima Ray Bardbury-a: „Skočite sa litice i sagradite krila na putu prema dole“.