Home Edukuj se Greenback Hackathon 2021 okuplja talente širom BiH

Greenback Hackathon 2021 okuplja talente širom BiH

-

Kako koristeći najsavremeniju tehnologiju možemo podržati migrante i njihove porodice nudeći im najnovije informacije o dostupnosti, troškovima, rokovima i uslovima usluga doznaka? Greenback Hackathon 2021 okupit će najbolje timove i talente iz oblasti IT-a i finansija širom Bosne i Hercegovine kako bi odgovorili na ovo pitanje.

Usred globalne ekonomske krize koju je pokrenula pandemija, doznake su postale važnije nego ikad za porodice sa niskim i srednjim prihodima. Ipak, primanje doznaka je postalo sve teže s obzirom na povećanu nezaposlenost i ograničenja kretanja. U takvim okolnostima utvrđivanje najefikasnijih usluga i osiguranje ušteda presudno je za migrante i njihove porodice.

Nevladina organizacija DoIT u saradnji sa Programom za doznake i plaćanja kojeg implementira Svjetska banka uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, objavljuje poziv namijenjen svakom pojedincu, već oformljenom timu, startup-u ili kompaniji, osobama starijim od 18 godina, građanima ili osobama sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini, koji imaju inovativne ideje i sjajne vještine za izgradnju digitalnih rješenja, sa posebnim interesom ili iskustvom u oblasti tehnologije i pružanja finansijskih usluga.

Ukoliko ste osoba koja uživa u izazovima i hackathon-ima, te ukoliko nastojite doprinijeti društvu i težite profesionalnoj izvrsnosti, ne propustite prijaviti se na ovo online takmičenje

Nagrada za pobjednički tim: 5.000$ za pobjedničko rješenje

Više informacija možete naći ovdje: www.doit.ba/greenbackhackathon2021

Rok za prijavu na Online Greenback Hackathon : 13. decembar 2021.