Home Preduzetnici E-klinika: zasluženo srebro Aleksandra Kovača

E-klinika: zasluženo srebro Aleksandra Kovača

-

Kako smo ispratili hronologiju proglašavanja pobjednika u finalnoj emisiji, tako nam je na red došao i naš drugoplasirani mladi preduzetnik, sa jednom potpuno inovativnom idejom, za naše područje nesvakidašnjom. E-klinika Aleksandra Kovača nudi sasvim novi pristup u polju medicine i daje veliki broj olakšica kako po doktore tako i za pacijente. O čemu se tačno radi, i šta Aleksandar ima da nam kaže nakon završetka programa pogledajte u nastavku.

E-klinika ja preduzetnik

1.Koju biznis ideju svojim budućim klijentima nudi Aleksandar?

E-klinika je on-line platforma, odnosno sistem za rezervaciju pregleda kod ljekara. Osmišljena je sa ciljem da pacijentima pojednostavi način rezervacije termina, te im pruži potrebne informacije na jednom mjestu, istovremeno olakšavajući klinikama vođenje evidencija i rezervacija kroz automatske procese. E-klinika na taj način povezuje pacijente, medicinske ustanove i ljekare na jednom mjestu, koristeći moderne tehnologije i on-line servise.

2.Koji je dalji tok tvoje karijere?

Banjalučani će prvi imati priliku da zakazuju termine preko platforme E-klinika, a plan je da u narednom period predstavimo potencijale platforme i u Bijeljini i Prijedoru, kao i ostalim gradovima BiH, a planirano je i regionalno širenje e-klinike. Takođe plamiramo izgranju andoid i IOS aplikaciju u bliskoj budućnosti.

3.Kako nam možeš opčisati svoje iskustvo u program JaPreduzetnik?

Program Ja Preduzetnik mi je pomogao u snalaženju  kao mladi preduzetnik. Program su vodili edukatori koji su mi držali maksimalnu pažnju tokom čitavog programa i uvijek bili tu za nas da nam odgovore na dodatna pitanja.

4.Koliko ti je pomogla cijela edukacija kroz koju si prošao u program?

Zahvaljujući program Ja Preduzetnik unaprijedio sam svoje znanje  o finansijama, i aministrativnim poslovima, naučio o važnosti tima i timskog rada kao i bitnosti marketinga.

E-klinika ja preduzetnik

5.Koji su tvoji planovi ulaganja od dobijene novčane nagrade?

Ključna stvar u ovom stepenu razvoja e-klinike jeste stvaranje e-klinike prepoznatljivim brendom, te će dobijena sredstva biti usmjerena u tom pravcu.

6.Da li smatraš da ti je program JaPreduzetnik pomogao u marketinškom smislu?

E-klinika je projkat u razvoju, te je pojavljivanje na finalnom takmičenju značajno doprinijelo promociji istog. Od izuzetng značaja za marketing je bilo prisustvo na alternativnoj televiziji, gdje sam prezentovao projekat širokoj masi.

7.Ukoliko se pojavi konkurencija sa sličnom idejom koji je tvoj plan da ostaneš unikatan i prepoznatljiv?

Od samog početka posoji konkurencija. Ipak, e-klinika je laksa i efikasnija za naše klijente i korisnike, te nudimi široku bazu zdravstvenih ustanova koje su vezane za sve grane u medicini.