Home Edukuj se Da li je etično započeti sopstveni biznis dok imate posao?

Da li je etično započeti sopstveni biznis dok imate posao?

-

Svako sanja o tome da bude sam sebi šef. Ali ako radite puno radno vrijeme, pokrenuti sopstveni posao etički može biti problematično. Evo šta treba znati da biste to pravilno uradili.

Osnivanje malog preduzeća kao stalno zaposlenog je legalno, osim ako vaš ugovor o radu ne kaže drugačije.

Ugovor o radu sadrži izuzetno važne informacije o tome šta možete, a šta ne možete. Otvorenost sa šefom o vašim preduzetničkim ambicijama može biti mač sa dve oštrice, pa lagano koračajte kada kršite ovu temu.

Ova priča je za pojedince koji su trenutno zaposleni i žele da osnuju mali posao prije nego što napuste zaštitnu mrežu sa punim radnim vremenom.

Ako niste pažljivi, mogli biste završiti u etičkoj dilemi koja ugrožava vašu preofesionalnu reputaciju i izaziva gnjev vašeg poslodavca. Ako ste međutim svjesni potencijalnih problema koji se mogu pojaviti i ako imate na umu sledeća četiri savjeta, potez možete uspješno preduzeti bez kršenja bilo kakvih etičkih normi.

1. Pročitajte ugovor o radu

Sjetite se trenutka kada ste dobili svoj trenutni posao. Pregovarali ste o visini zarade, razgovarali o pogodnostima i nakon nekog ličnog razmišljanja – ili možda nikakvog razmatranja u vašem uzbuđenju zbog nove mogućnosti – prihvatili ste poziciju. Dio procesa zapošljavanja na skoro svakom poslu je potpisivanje ugovora o radu koji predviđa šta možete, a šta ne možete raditi kao zaposleni.

Ovo je možda prvi put da razmišljate o tom pravnom dokumentu koji ste potpisali, ali je neophodno da pronađete svoju kopiju i pročitate je. Iako nije nezakonito pokretati i voditi posao sa strane, vaš poslodavac je možda uključio politiku koja vam to zabranjuje.

posao ja preduzetnik

2. Odlučite da li ćete o svojim namjerama razgovarati sa šefom

Ako ste pročitali razne sporazume koje ste potpisali kada ste se pridružili timu vašeg trenutnog poslodavca, postoji šansa da ste saznali da ste po ugovoru dužni da obavjestite upravu o bilo kojoj sporednoj poslovnoj aktivnosti. U tom slučaju morate im reći šta radite. Ako ne morate ništa da im kažete, između stručnjaka postoje neki koraci koji bi pristup trebali preduzeti u takvom slučaju.

Stres zbog vođenja sopstvenog posla vjerovatno bi ugrozio kvalitet i proizvodnju vašeg redovnog posla. Ako vaš poslodavac doživljava vaše novo poslovanje kao nešto što bi moglo ugroziti vašu produktivnost, možda bi razmislili o traženju zamjene.

Reći svom šefu da imate sporedni posao je sjajan način da stvorite povjerenje i transparentnost i da im omogućite da budu sigurni da to neće ometati vaš učinak na poslu. Vaša otvorenost može biti nagrađena izdašnom ponudom podrške.

3. Ne dozvolite da se vaš sporedni posao udalji od vašeg trenutnog posla

Jedna od najvećih briga vlasnika preduzeća kada je riječ o zaposlenima koji započinju sopstveni poduhvat jeste potencijalni gubitak koji bi mogli da pretrpe. To je glavni razlog zašto u ugovorima o radu postoje nenadležne klauzule.

Ako namjeravate da započnete posao dok radite posao sa punim radnim vremenom, za to nemojte koristiti resurse svog poslodavca. To je krajnje neetično. Ako imate radni računar iz svoje kompanije, to je njihovo vlašništvo. Prema tome, ne biste ga trebali koristiti za rad na poslu, bilo da je to u kancelariji ili kod kuće.

Jedna od najvećih stvari koje ne biste trebali ukrasti od svog poslodavca je njihovo vrijeme. Ako planirate da radite u sporednom poslu kada biste trebali da radite na redovnom poslu, to je veliko kršenje povjerenja i osnova za trenuti otkaz na mnogim poslovima.

4. Rad na daljinu čini da sporedni posao bude izvodljiviji

Sa širenjem broja zaposlenih koji rade od kuće zbog COVID-19, vjerovatno je da se linija između vašeg radnog vremena i ličnog vremena zamaglila. Iako mnogi smatraju da je to glavni problem, drugi kažu da je to prilika da započnete sa radom na sporednom poslu.

Neki stručnjaci kažu da je ovaj novi procvat rada na daljinu preokreće etičko pitanja da li je pokretanje posla u kompaniji neophodno. Ljepota rada na daljinu je to što možete da izaberete svoje radno vrijeme. Sve dok ulažete potrebno vrijeme i trud u svoj posao na daljinu sa punim radnim vremenom, apsolutno nema razloga zašto neko ne bi započeo posao van tog radnog vremena.

Osnivanje preduzeća je uzbudljivo, ali ako ne preduzmete odgovarajuće korake, poduhvat bi mogao predstavljati katastrofu prije nego što započne. Ako ste trenutno zaposleni, od ključne je važnosti da budete sigurni da ne kršite ugovor o radu ili ne vrijeđate vrijeme ili resurse kompanije, jer to ne samo da može nanijeti povredu nečijim osjećanjima, već može ukaljati vašu reputaciju.