Home Edukuj se 7 tajni za brz rast vašeg poslovanja

7 tajni za brz rast vašeg poslovanja

-

Ne postoji sigurna formula za trenutni uspjeh, ali pomoću ovih savjeta možete povećati svoj posao. Kada pokrenete posao, vaš glavni cilj je da uspostavite svoj brend i počnete da rastete. Nažalost, to se ne dešava preko noći. Rast je stalan proces koji zahtjeva naporan rad. Ne postoji poseban korak ili tajni način da se nadmaše druga preduzeća u industriji ili postigne trenutni uspjeh.

Postoje dokazani načini za prevazilaženje prekretnica u razvoju koji mogu dovesti posao do uspjeha.

1. Angažujte prave ljude koji će graditi sa vama vaš rast

Prije nego što uopšte razmislite o putanji rasta vaše kompanije, morate imati solidno osoblje koje će vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

Zapošljavanje apsolutno najboljih ljudi sigurna je način da se osigura brz rast. Sve je u tome da imate pravi tim.

Sa vrijednim zaposlenima posvećenim uspjehu vaše kompanije, poslovanje će biti bolje opremljeno za kontinuirani rast. Osim toga, podjela zadataka, da bi se vi fokusirali na važan posao oslobodiće vaše vrijeme i energij, omogućavajući vam da taj posao radite najbolje.

2. Fokus na utvrđenim izvorima prihoda

Umjesto da pokušavate da pridobijete nove kupce, usmjerite svoju pažnju na glavne klijente koje već imate. To možete učiniti sprovođenjem programa preporuke ili programa lojalnosti kupaca ili siprobavanjem marketinških strategija zasnovanih na prethodnom ponašanju kupovine kako biste podstakli ponavljanje poslovanja.

Ovaj fokus na vaše uspostavljeno tržište posebno je važan ako pokušavate da dobijete sredstva.

3. Smanjite rizike

Rizik je neizbježan dio pokretanja i razvoja preduzeća. Nemoguće je kontrolisati sve, ali postoje neki načini da se organiče interne i eksterne prijetnje vašoj kompaniji i njenom rastu.

Na primjer, krađa podataka o zaposlenima, evidencije kupaca i dizajna proizvoda može uništiti malo preduzeće, stvarajući troškove i narušavajući lojalnost i povjerenje kupaca. Mala preduzeća treba pripremiti traženjem osiguranja proizvoda koje će im pomoći da se oporave.

rast

4. Investirajte u sebe

U ranim fazama vašeg poslovanja vjerovatno ćete vidjeti vrlo mršavu profitnu maržu, pa bi svaki novac koji zaradite trebalo da ide direktno u pomoć za vaš rast.

Sposobnost startupa da ulaže u sebe pomaže ubrzanju rasta. U tim prvim godinama, ključno je osigurati da sve prihode preusmjerite nazad u kompaniju. Od vitalno je značaja da uložite rano i snažno kako biste brzo rasli.

5. Uvijek razmišljajte unaprijed

Planiranje vašeg sledećeg koraka – u očekivanju svih mogućih scenarija – najbolji je način da ostanete prizemljeni i sigurni dok se vaše poslovanje razvija.

Razmišljanje unaprijed je opšti savjet, ali može biti jednostavan kao i pregled svih tekućih ugovora, na primjer upoređivanje cijena sa najboljim procesorima kreditnih kartica i utvrđivanje da li možete da pregoavarate o boljoj ponudi.

6. Prisustvujte događajima umrežavanja

Događaji umrežavanja vam omogućavaju da se povežete sa pojedincima koji misle isto, od kojih mnogi imaju jedinstvene perspektive i uvide koji vam mogu pomoći u razvoju vašeg poslovanja. Veze i odnosi koji dolaze iz prisustva mrežnim događajima mogu biti korisni u godinama koje dolaze.

7. Budite domaćini na lokanim događajima

Iako je prisustvovanje događajima odličan način za razvoj vaše mreže, organizovanje sopstvenih događaja u vašoj zajednici je još korisnije – bilo da se radi o prikupljanju sredstava ili sponzorisanju lokalnog sportskog tima. Stvaranje jedinstvenog iskustva za vaše klijente podstaći će lične odnose sa njima.

Ako organizujete događaje u svom području, povećaćete svijest o brendu i pokazati vašoj zajednici da ste uložili u njihovu sigurnost. Kada im se posvetite, oni će osjećati veću lojalnost prema vašem poslu.