Home Edukuj se 5 načina da poslovna putovanja učinite produktivnijim

5 načina da poslovna putovanja učinite produktivnijim

-

Poslovna putovanja izgledaju drugačije za svaku osobu, ali svi se možemo složiti da su idealna za veću efikasnost i manju dozu stresa.

Za milione profesionalaca, vlasnika preduzeća, prodavaca i preduzetnika, putovanje je način života. Neki prelaze svijet više puta mjesečno, dok drugi odlaze na povremena, ali važna putovanja, kako bi se sastali sa klijentom ili sklopili dogovor.

Nažalost, putovanja su takođe obilježena karakterističnim ili frustrirajućim tačkama trenja. Ovi glomazni aspekti mogu negativno uticati na produktivnost i potkopati osnovnu svrhu putovanja.

Evo nekoliko načina za primjenu praktičnih poboljšanja.

Odlučite se za veću efikasnost:

Postoji toliko mnogo različitih načina putovanja, i definitivno ne trebate da se fokusirate samo na jedan od njih, trebali biste biti otvoreni za ono što je najefikasnije za vaše vrijeme i resurse.

Uvijek se odlučite za direktni let kada možete i kada ste u situaciji da to sprovedete. Svakako da možete da uštedite povezanim letovima, ali nije vrijedno stresa koji dolazi zbog kašnjena, propuštenih veza, juranjeve kroz aerodrom i izgubljenog prtljaga.

Ne odbijajte kada imate mogućnost putovanja vozom. U tom slučaju u toku putovanja možete da obavite neki posao ( ili odspavate).

Nikada ne pretpostavljajte da je ono što ste uvijek radili najbolji način da to primjenite i u svim ostalim situacijama. Ponekad sve što treba da uradimo je da probleme pogledamo iz novog ugla da bismo otkrili mnogo lakše i efikasnije pješenje koje nam stoji pred nosom.

putovanja ja preduzenik

Za putovanja pakujte pametnije:

Pakovanje za poslovno putovanje može se činiti manjim dijelom procesa, ali ima značajan uticaj na nivo stresa, produktivnost i efikasnost.

Za početak, pobrinite se da uzmete samo ručni prtljag. Čekiranje torbe je jedna od najvećih grešaka i treba je izbjegavati po svaku cijenu. Svaki put kada čekirate torbu u suštini kažete: „Nadam se da će se moje torbe naći na odredištu“. Ne samo da postoji rizik da se vaša torba izgubi, već morate provesti još 15 ili 20 minuta čekajući na predaju prtljaga. To je nepotreban rizik i ogromno gubljenje vremena.

Uz mali kofer dobijate ruksak ili aktovku bez dodatne naplate. To bi trebalo da bude sasvim dovoljno prostora da spakujete ono što vam je potrebno za službeno putovanje.

Kada je u pitanju mjesto odsjedanja, ne libite se pokazati svoje zahtjeve i potrebe. Sve dok podnesete razuman zahtjev, dobar hotel će pokušati da vam udovolji. Potražite tišu sobu sa pogledom.

Izdvojite vrijeme za dekompresiju (smanjenje pritiska):

Preskakanje sa jednog sastanka na drugi je stresno. Ne samo da povećava nivo anksiotnosti, već i spriječava da budete u potpunosti pristuni. Gdje god da se nalazite, neprestano razmišljate kuda treba dalje.

Iako to nije uvijek moguće, raspored možete obično razmaknuti. Ako imate slobodu da to učinite, toplo se preporučuje vrijeme za dekompresiju. To bi moglo izlgedati kao da odspavate u hotelskoj sobi, uzmete pivo u obližnjem baru ili jednostavno pročitate knjigu u praku.

Kada ste mladi profesionalac bistrih očiju sa snovima da napravite nešto veliko, poslovna putovanja su uzbudljiva i sjajna prilika. Ali kako odrastate i provodite hiljade sati putujući, to pomalo gubi sjaj. Ključ nije nužno putovanje učiniti uzbudljivim, već ga učiniti manje stresnim i glomaznim.