Home Edukuj se 4 osobine ličnosti koje mogu loše uticati na vaš posao

4 osobine ličnosti koje mogu loše uticati na vaš posao

-

Ako vi ili vaši zaposleni pokažete neke od toksičnih osobina ličnosti o kojima ćemo govoriti, vaše poslovanje bi moglo da ispašta.

Nismo tu da bi sudili o ličnostima, samo želimo da podjelimo sa vama ono što se iz iskustava da primjetiti.

Ove toksične osobine mogu povećati fluktuaciju zaposlenih ili odliv kupaca i rizikovati mogućnosti ulaganja.

Postoji mnogo različitih toksičnih osobina koje mogu da se pojave, ali ovo su one koje najviše utiču na poslovanje.

Prokrastinator kao specifičan tip ličnosti

Prokrastinatori imaju tendenciju da čekaju do posljednjeg mogućeg minuta da bi nešto postigli. Ako ci ili vaši zaposleni imate ovu osobinu, sa njom biste mogli da odložite završetak projekta, obuku…

Možemo sa sigurnošću reći da je svako bar jednom u životu odugovlačio. U stvari, 95% ljudi povremeno odugovlači. Takođe se da primjetiti da su mnogi prokrastinatori vrijedni perfekcionisti koji čekaju do posljednjeg trenutka da bi nešto ispalo savršeno.

Nažalost, tip ličnosti koji odugovlači , nije samo toksičan, već i skup. Prosječan radnik gubi 2,09 sati dnevno na poslu.

ličnosti

Uvijek u pravu

Ako zaposleni misli da je uvijek u pravu, da li vaše poslovanje može da raste?

Ne može. Zbog čega je ovakva ličnost opasna u poslu?

1. Povrijeđuje moral zaposlenih

2. Utiče na promjenu kulture kompanije

3. Odbija mušterije

4. Blokira komunikaciju i saradnju

Iskreno rečeno, neko ko misli da je uvijek u pravu  može zaista da ubaci ključ u vaše poslovne planove. Ako želite da se borite protiv ove vrste ličnosti, ohrabrite lidere u vašem poslu da slušaju svoj tim i budu spremni da isprobaju nove stvari.

Mikromenadžer

„Uradite. Ne, ne to. Uradite kao i prošli put. Hoćete li da vam samo pokažem?“

Sa mikromenadžerom može biti frustrirajuće raditi. Oni zaista mogu da uguše kreativnost i poslovni rast. Ako imate jednu ovakvu ličnost, podstaknite ju da se opusti i da zaposlenima da više ovlaštenja nad projektima.

Sakupljač znanja

Zaposleni gomilaju znanje iz raznih razloga: sigurnost posla, priznanje, unapređenja…

Ovo može da bude štetno za vaš posao. Zaposleni koji gomilaju znanje neće uvijek biti tu. Ohrabrite svoje zaposlene da zgužvaju svoje papirne imperije i dijele znanje jedni sa drugima. Na kraju krajeva, potrebni su vam članovi tima koji su voljni da rade zajedno i razvijaju lidere.

Poslovni uspjeh ne slijedi jednostavan recept. Samo uklanjanje toksičnih osobina neće vas odvesti do cilja, ali zasigurno može pomoći na putu do ostvarenja.

Kada je u pitanju ličnost, postoji jedna ključna osobina koja doprinosti uspjehuvašeg tima i samog poslovanja: Poniznost i odmjerenost.

Ovo znači da smo pažljivi sa svima oko nas i kupcima i kolegama sa posla. Ova vrsta nesebičnog stava je ono što lidere izdvaja od sljedbenika i stvara kulturu rada u kojoj zaposleni napreduju, a potrebe kupaca su na prvom mjestu.

Skromni zaposeni daju svje vrijeme, brinu o onima oko sebe i bacaju aroganciju na ivičnjak.