Home Motiviši se 3 urođene osobine uspješnih preduzetnika

3 urođene osobine uspješnih preduzetnika

-

Kako vrijeme odmiče, čini se da bi svi željeli da budu preduzetnici. Previše često sanjari teže stvaranju uspješnih kompanija, ali nailaze na neuspjeh. Istraživanja su pokazala da tri četvrtine kompanija koje podržavaju rizični kapital ne povrate svoja ulaganja. Neke od osnovnih osobina su urođene, dok druge proističu iz obrazovanja i iskustva. Bez obzira na njihov izvor, sve osobine su neohodne za prevazilaženje prepreka sa kojima se suočava novi biznis.

1. Radoznalost istraživača

Istraživanje nepoznatog izaziva divljenje i mladih i starih. Istraživači inspirišu ljude da razmišljaju dalje od mogućeg, nadajući se da će u tom procesu proširiti ambicije. Teškoće, prepreke ili neuspjesi ih jednostavno ne odvraćaju. U stvari, neuspjesi ponovo pokreću njihovu odlučnost da otkriju „zašto“, da uče iz grešaka i napreduju.

Radoznalost zahtjeva ignorisanje skeptika i osporavanje statusa quo – napuštanje konvencionalne mudrosti da bi se upuštali u nepoznato. Preduzetnicima je potrebno obilje ove osobine da bi prevazišli prepreke.

2. Mašta sanjara

Prema psiholozima, svi sanjaju, iako se približno 95% njih zaboravi svoj san u roku od nekoliko minuta nakon buđenja. Postoji i stanje mentalnog odvajanja od svijeta – ono što nazivamo „sanjarenje“. U oba stanja snovi mogu biti obojeni fantazijom, starajući scenarije koji izgledaju nemoguće ili nevjerovatno kada se ispitaju u stvarnosti. Ipak, ove vizije su desetinama hiljada godina bile snažni motivatori za umjetnost i akciju.

Jendostavna istina je da jedna misao može promjeniti nečiju budućnost. Brojni naučnici i mislioci smatrali su snove kao podsticaj za otkrića. Mašta je prva faza onoga što se naziva „ciklus pronalaska“, nakon čega slijede kreativnost, inovativnost i preduzetništvo.

osobine

3. Pionirska snaga

Preduzetništvo rasteže ljudske resurse i vještine u najvećoj mogućoj mjeri, pa i šire, ispunjavajući skoro svakog od njih anksioznošću i sumnjom u nekom trenutku.

Iskušenje da odustanete i priznate poraz može biti ogromno. San jednog pionira stečen je hrabrošću. definisanom kao „mentalna i emocionalna snaga da se hrabro suoče sa teškoćama, nedaćama, opasnostima i iskušenjima. Da bi podtakli ovo stanje, pioniri i preduzetnici podjednako nužno vježbaju pozitivno razmišljanje. Pozitivnost je ključna za upornost, inovativnost i uspjeh osobe.

Posljednje misli

Rođenje nove kompanije često zahtijeva da njeni osnivači budu autsajderi koji osporavaju popuralna vjerovanja i tradicije. Najbolji preduzetnici, bez obzira da li su njihova preduzeća velika ili mala, rješavaju pitanja klimatksih promjena, gladi i bolesti, kao i pružanja nove zabave i inovacije. Bez njihove radoznalosti, mašte i snage, čovječanstvo je umanjeno u svakom pogledu.