Home Motiviši se Zašto si sebi najveća prepreka?

Zašto si sebi najveća prepreka?

-

Ne mogu.
Nemam prihoda.
Ne znam.
Nemam gdje.
Nemam s kim.
Nemam podršku.
Nisam ja za ovo.

Bla bla bla.

Do kad ćeš više puniti svoju glavu sa rečenicama koje sadrže negaciju?  Do kad misliš tako živjeti i bistvovati?
Misliš li da ćeš sa takvim stavom i rečenicama postići nešto u životu i svojoj karijeri?

E pa ja ću ti reći.

Dokle god budeš punio svoju glavu i bildao svoje moždane vijuge rečenicama u negativnom kontekstu, do tad ćeš samo nazadovati. Do tad ćeš biti u prošlosti i nećeš moći da praviš korake u budućnosti. A znamo svi da je važno da imamo ideje, želje, snove i vizije kojima težimo i da nas upravo to održava konstantnim i postojanim,  kako u  životu tako i u poslu ili na bilo kom drugom životnom polju na kom želiš da napreduješ.

Nemoj da budeš kukavica. Niko ne voli kukavice. Kukavice svoje strahove guraju pod tepih,  da ih ne vide, a i da drugi ne bi vidjeli njihove strahove.

U redu je da ljudima pokažeš svoje strahove, ali nemoj se bojati ni da im pokažeš svoju snagu, svoju veličinu i sve ono što možeš da ostvariš.

Nemoj da budeš kukavica i da gaziš tepih satkan od svojih strahova, već od tih istih strahova kreiraj jednu ličnost. Nazovi je kako god ti želiš da se zove i takmiči se sa njom.

Ona će ti biti velika konkurencija znaš, ali isto tako će ti biti od velike koristi, guraće te naprijed i pomoći da se izboriš sa svojim strahovima.

Pokaži joj da si jači od njene ličnosti koja je izgrađena upravo od tvojih strahova.

Svakom dijelu njenog bića nazovi po jednom svom strahu. Recimo, glava može da bude strah od poraza, ruke strah od samoće, noge strah da kreneš dalje. Izgradi je kako tebi odgovara. I neka bude samo tvoja, nemoj je dijeliti ni sa kim. Doći će dani kada će ti ona lupiti takav šamar da će ti se zanesvijestiti. Ali nakon toga, ustani i stani rame uz rame sa njom. Pokaži joj da si veći/a od tamo nekog izmišljenog straha.

Uhvati je za ruku, zagrli je, pleši sa njom. Dokaži joj da je se više ne bojiš. Dokaži joj da si uz nju postao bolji, vrijedniji, pametniji i što je najvažnije, da te ona više ne koči ni u čemu. Da te ne podmeće nogu kada želiš da uradiš prve korake na putu svog napretka. Da te ne vuče za kosu i lupa šamare kada joj u lice kažeš da želiš da ideš dalje, da napreduješ, putuješ, stvaraš svoju budućnost, kreiraš svoje snove.

Tada će i ona shvatiti. Shvatiće to da ti nije ni do koljena, da ti više ne može dohvatiti lice koje se prije crvenilo od njenog šamara. Shvatiće da si pronašao sebe. Shvatiće da i dalje znaš za svoje strahove, ali da si joj pustio ruku jer zaboga više te tvoji strahovi ne koče i ne lome noge.

Kada ona shvati, shvatićeš i ti.

Shvatićeš da si samo ti kreator svog života i pisac svog životnog romana. Kakvog će žanra biti taj roman, da li će biti drama, triler, komedija, tragedija, to samo do tebe zavisi ni od kog drugog. Svi živimo život za sebe, a ne za okolinu, barem bi tako trebalo da bude.

Izađi iz tog kalupa koji te žulja i steže jer vidiš i sam da to nije tvoja veličina.