Home Edukuj se Zašto moraš voljeti klijenta?

Zašto moraš voljeti klijenta?

-

U bilo kom biznisu klijenti su ti koji su neophodni. Alfa i omega svakog poslovnog pogona. I ne mislim samo na novac. Oni su rezervoar poštovanja, povjerenja, posvećenosti pa i ljubavi.

Zamislite taj proces.

Zašto je važan klijent?

Stvaranja. Ulaganja. Truda. Motivacije. I ne znam čega sve nema na putu rađanja biznisa. Avansi godina, živaca, krvi i znoja ali dosolovno, za sve uredne biznis planove, standardizaciju zaposlenih, guranje produkata, usavršavanje… nešto poput polijetanja rakete i prolazak kroz sve slojeve atmosfere.
Znači turbulencija tačno koliko i zvijezda u najvedrijoj noći, jedan fini haos, a onda samo čekaš mir. Tišinu. Makar se nadaš tome. 

zašto je važan klijent japreduzetnik.com

E sada dolazimo do situacije da neko ko je sve ovo uložio u svoj biznis podijeli sa tobom, kako bi doprinio daljem razvoju. Je li možeš zamisliti tu galaksiju povjerenja?

Daleko od toga da je lako opravdati to povjerenje iz prostog raloga jer te klijent ne poznaje. I tu opet dolazi dimenzija razumijevanja. Ali je na tebi da mu pokažeš i dokažeš kako imaš mogućnosti hodanja po vodi, čisto ako bi zatrebalo. Sve u svhru dobrobiti njega i njeovog biznisa jer drugačije ne ide. Da si tu za njega 110%.
I tako stvaramo i dolazimo do povjerenja. Uz nju korača povezanost, ljubav, poseban oblik komunikacije, a to je na kraju svih krajeva i bio cilj!


Zato galaksijo samo snažno!
Vidimo li sada zašto se svaki klijent treba voljeti?

Ne zaboravi da su u toku prijave za naš bootcamp. Prijavi se! Za još sadržaja zaprati nas i na instagramu.