Home Edukuj se Zašto je svakom preduzetniku potreban podcast?

Zašto je svakom preduzetniku potreban podcast?

-

Tokom protekle decenije, digitalne inovacije su otključale bezbroj mogućnosti preduzetnicima da uspostave svoj brend i razviju ga – bilo lično, profesionalno ili oboje. Međutim u današnjem svijetu koji neprestano raste i koji se stalno razvija, lakše je reći nego učiniti pravi potez. Jedan od najboljih načina za postizanje digitalne viralnosti preduzetnika i njihovih kompanija jesu podcast videi, saznajte zašto.

Evo nekih od razloga zašto svaki drugi preduzetnik treba da pokrene podcast za sebe ako već nije:

Podcasti vam omogućavaju da istražujete i rastete zajedno sa svojom strašću:

Kao preduzetnici, uspjeh naših poduhvata je direktno povezan sa našom strašću. Iako čak to može da djeluje beznačajno, puko sjedenje ispred mikrofona u praznoj prostoriji, podcasting vam daje prostor i vrijeme da istražite ne samo o čemu želite da razgovarate, već i zašto i kako. U pronalaženju svog jedinstvenog glasa i usavršavanju načina na koji se predstavljate svijetu, već ste napravili prvi korak u izgradnji povjerenja među slušaocima kroz svoju strast.

Pronalaženje svog pravog glasa putem podcasta neće doći preko noći, kao ni uspjeh vašeg podcasta.

Podcasting vas uči kako da postavljate bolja pitanja:

Možda jedna od najvažnijih vještina koje svaki preduzetnik može da posjeduje jeste sposobnost da postavlja jaka i vrijedna pitanja, bez obzira na okruženje ili okolnosti. To je zato što je najbrži način da dobijemo informacije koje tražimo postavljanjem pitanja.

Kad god sjednete da intervjuišete gosta za svoj pocast, dobijate ograničeno vrijeme da dobijete što više informacija i vrijednosti od njih. Kao takvi, bićete primorani da znate koja pitanja da postavite da biste dobili tu vrijednost u predviđenom vremenu. Nakon toga, razumjevanje kako postaviti prava pitanja će se prenijeti na druge aspekte života, uključujući lične odnose, poslovne pregovore i još mnogo toga.

podcast

Podcasting je odličan način za umrežavanje i izgradnju odnosa:

Za većinu preduzetnika, njihova istinska vrijednost leži u vrijednosti njihove mreže i veza. Kao i svaka društvena platforma, podcasting je izuzetan način za njegovane i razvijanje smislenih odnosa sa drugima.

Sa podcastom u vašem preduzetničkom arsenalu, u mogućnosti ste da se opremite dodatnim alatom za rast i njegovanje vaše mreže jer vam daje konkurentsku prednost u pristupu ključnim pojedincima i liderima. Pored toga, ti pojedinci posjeduju potencijal da dodaju dodatnu vrijednost vašoj mreži ako ostanete u kontaktu sa njima.

Pocast vam omogućava da izgradite svoj brend i da ga održite relevantnim:

Svaki preduzetnik mora razumjeti koliko je ključno da njihov brend i prozivod ili usluga koju nudi ostanu relevantni na današnjem hiper-konkurentnom tržištu. Prilikom pokretanja i razvoja vašeg podcasta, vaš proizvod je sadržaj koji proizvodite za njega, a usluga koja se nudi je kvalitet tog sadržaja za vašu publiku.

Ono što mnogi preduzetnici možda ne shvataju je da kupci i potrošači digitalnog sadržaja žele da čuju šta imate da kažete. Pružajući im vrijedan sadržaj koji je relevantan za njih i njihova interesovanja, nudite im priliku da se bave vašim proizvodom na značajniji način.

Slično tome, redovno druženje sa gostujućim govornicima ili drugim stručanjcima iz industrije na vašem podcastu daje vam kao domaćinu priliku da nastavite da učite o relevantnim temama i vijestima koje mogu donijeti dodatnu vrijednost vama, vašem brendu, kao i vašoj publici. Što češće možete da donesete vrijednost svojoj publici, to će vaš podcast i brend i dalje biti relevantniji, što vam daje još jednu konkurentsku prednost na današnjem rastućem tržištu podcasta.