Home Preduzetnici Stefan Krneta: „Okrenite se ka stvaranju proizvoda, a ne razvoju softvera po...

Stefan Krneta: „Okrenite se ka stvaranju proizvoda, a ne razvoju softvera po narudžbi.”

-

Da je preduzetništvo put protkan izazovima potvrđuje još jedna preduzetnička priča. O svom iskustvu govorio nam je Stefan Krneta, CEO kompanije DWELT.

Nakon zavšenog srednjeg obrazovanja u Banjaluci, Stefan svoje obrazovanje nastavlja na Webster Univerzitetu u Beču gdje je završio osnovne i master (MBA) studije.

Šta se desilo tokom studija?

„Tokom master studija, zajedno sa kolegom osnovao sam Olligo koji je bio prvi konkurent Uber-u.”

Stefan dok je studirao, istovremeno je ulazio u preduzetničke vode.

Kako je tekao put razvoja njegove karijere?

„Prije tri godine, dakle, 2017. odlučio sam se na exit iz Olligo-a, koji je preuzela njemačka kompanija. Iste godine sam se iz Beča vratio u Banjaluku i pokrenuo tada start up DWELT koji je u međuvremenu izrastao u kompaniju koja već tri godine uspješno posluje u energetskom sektoru.

U kom trenutku se razvila potreba za pokretanjem vlastitog biznisa?

„Gledajući iz sadašnje perspektive, ideja za osnivanje Olligo-a se rodila iz zabave i želje da lansiram svoju aplikaciju koja može da bude bolja od Uber-ove. Što se tiče DWELT-a, sama poslovna ideja za pokretanjem kompanije potaknuta je potrebom tačnije prostorom na tržištu, kao i mojim osjećajem da je “just in time” klima za takvu kompaniju i to me je privuklo.

Dakle, Stefanova biznis ideja je zadovoljavala određene potrebe tržišta.

Ali šta ćemo sa konkurencijom? Trebamo li poznavati konkurenciju na našem tržištu?

„Izuzetno je važno poznavati konkurenciju. Mada je ipak najvažnije biti jedinstven. Po mom mišljenju, to je ključ uspjeha. Potrebno je biti originalan i po tome i prepoznatljiv.

Stefan Krneta, CEO kompanije DWELT

Da postoji „time machine“ i da se možete vratiti 10 godina unazad, da li bi sve isto učinili ili bi ipak nešto bilo drugačije?

„Ako se vraćam unazad sa sadašnjim znanjem i iskustvom naravno da bih dosta toga uradio drugačije, ali to ne mora da znači da bi Olligo i DWELT bili uspješniji. Možda je tajna uspjeha u tome… Možda je baš dobro da na samom početku neke stvari i ne znamo., ističe Stefan.

Znači, bez straha! Je li ti sada malo jasnije da treba ipak imati malo više hrabrosti da uspiješ?
Razumljivo je da tu postoje mnogi strahovi, posebno onaj od usamljenosti. Evo šta Stefan kaže na to.

Da li biti preduzetnik znači biti kao vuk samotnjak?

„Teško pitanje… Često se čini tako, ali to nije pravilo. Štaviše, to ne smije da bude pravilo. Ali definitivno znači, biti vuk. Mada, ako ćemo se služiti metaforama onda treba biti lisica i nikad sebi ne dozvoliti da budeš dinosaurus. Ujedno poruka za mlade je da traže industrije gdje vladaju dinosaurusi.

Stefan je ponekada išao i na rizik, ali upravo to ga je dovelo danas na poziciju na kojoj se nalazi. Mnogo uspjeha je stiglo upornim radom, a onaj najveći uspjeh teško je izdvojiti.

„Teško je izdvojiti najveći uspjeh. Ali da poredam to ovako. Samo funkcionisanje i lansiranje Olligo-a 2015. godine je bio veliki uspjeh. Trenutno je najveći uspjeh to što iza DWELT-a stoji tim od 22 stručnjaka sa prosječno 9 godina iskustva u industriji koji su uspjeli da naprave proizvod izuzetno konkurentan na svjetskom tržištu. A možda je upravo to moj najveći uspjeh, potvrda da se iz Banjaluke može napraviti proizvod koji ima globalnu potražnju.

Šta biste poručili mlađem sebi?

„Hahaha /smijeh/ Mlađi ja ne bi poslušao nijedan savjet tako da nema smisla da mu se bilo šta poručuje.

I za kraj, poruka za sve mlade koji žele pokrenuti svoj vlastiti biznis u IT sektoru u BiH?

„Okrenite se ka stvaranju proizvoda, a ne razvoju softvera po narudžbi. Takođe, pokretanje start up-a nije bajka, spremite se na dosta odricanja.

Posjeti DWELT na Instagramu, Linkedinu ili Web sajtu i saznaj šta sve zanimljivo nude.

Potraži na našem sajtu i druge preduzetničke priče poput Jasmina Weand: “Uspješan biznis ne nastaje preko noći.”, Nevena Pandža: “Prvi korak je vjerovati u sebe.”.