Home Preduzetnici Prirodna kozmetika Gloria: "Ključ uspjeha je neodustajanje."

Prirodna kozmetika Gloria: “Ključ uspjeha je neodustajanje.”

-

Širom regije, svi već vrlo dobro znaju za Prirodnu kozmetiku Gloria, međutim životna priča osnivačice ovog popularnog brenda toliko je inspirativna, pa smo je poželjeli ispričati i u našem preduzetničkom okruženju.

U ovom tekstu će se nama i našim čitaocima predstaviti Gloria Galić – Volarić, jedna skromna, nasmijana i vedra osoba, čija pojava već sama objašnjava sve razloge uspjeha brenda koji je kreirala, a sve što nam je ispričala samo je dodatno učvrstilo naš pozitivan dojam.

Na naš uvodni upit da u nekoliko rečenica opiše svoj brend, Gloria je kratko i jasno odgovorila: „Korisnicima Prirodne kozmetike Gloria obećala sam čist, siguran i ljekovit proizvod. Sve što radim od tog trenutka je da kontinuirano ispunjavam dato obećanje.“ 

Obećanje koje je dala Gloria ima vrlo snažno utemeljenje u činjenici da je ona već tokom najranijeg djetinjstva zavoljela prirodu i biljke. Ispričala nam je kako je često išla na selo kod bake i s njom radila u vinogradu. Već tada je osjetila snažnu vezu između čovjeka i prirode. To je za nju bio osjećaj istinske pripadnosti i spoznaja da je priroda mjesto gdje se čovjek najbolje osjeća, što je u velikoj mjeri utjecalo na sve njene aktivnosti tokom odrastanja i školovanja. S bakom je upoznala i ljekovito bilje, prvi put i brala smilje, čiji miris je, kako kaže, i danas podsjeća na djetinjstvo.

Nakon što je u Zagrebu, uz redovni studij, završila školu fito-aromaterapije, Gloria je već tada znala da je to prelomni trenutak u njenom životu. Ljubav prema “čaroliji“ ručne izrade prirodnih kozmetičkih preparata nije odmah bila artikulisana u biznis plan, niti je Gloria mogla pretpostaviti u kakvu priču će prerasti njena želja da napravi svoju prvu kremu, za ličnu upotrebu. Nakon što je njena prva krema postala instant hit među prijateljicama i rodbinom, počela je pomalo razmišljati o tome da svoju ljubav pretvori u posao. Ističe da joj je najveća podrška na početku osnivanja biznisa bila njena mama. Ona joj je uvijek davala najveću podršku i riječima i djelima, naročito u nekim trenucima krize ili vlastite nesigurnosti. Šaljivo i emotivno dodaje da njih dvije itekako znaju i raspravljati, ali znaju i kada jedna drugu trebaju zagrliti bez dodatnih pitanja.

Ja preduzetnik prirodna kozmetika Gloria

S posebnim ponosom Gloria ističe svoju životnu filozofiju neodustajanja, u kojoj su je odgojili njeni roditelji, inače privatni preduzetnici iz Čapljine. Od ranog djetinjstva, kroz nastavne i vannastavne aktivnosti, odustajanje nikad nije bilo opcija. Sjeća se kako je, uz mnoge kućne i školske obaveze, pohađala i školu baleta, za koju kaže da ju je mnogo naučila o disciplini, odgovornosti i neodustajanju. Vjeruje da su upravo zbog tih vrijednosti ona, njene dvije sestre i brat danas sretne i ostvarene osobe. Te vrijednosti Gloria je prenijela i na svoju poslovnu filozofiju. Bilo je, kako kaže, raznih prepreka s kojima se morala suočiti, ali nikad nije ni pomislila na odustajanje.

Gloria se i danas sjeća i svoje prve zarade. Bilo je to u Mostaru, na šetalištu, za vrijeme adventa, odnosno prednovogodišnjih praznika. Izložila je svoje proizvode i vrlo dobro se sjeća tog prvog dana kad je prodala maslac i balzam za usne. To je bilo ukupno nekih trideset maraka, nakon čega je ushićeno obavijestila svog oca o svom prvom uspjehu. Tako nam je Gloria, s osmijehom na licu, opisala taj, za nju vrlo značajan, trenutak.

Danas je Prirodna kozmetika Gloria najprepoznatljiviji brend u svojoj oblasti širom regije. Uvjereni smo da svoj uspjeh mogu zahvaliti održanom obećanju da će korisnicima dati čist, siguran i ljekovit proizvod. “As simple as that“, što bi rekli Englezi. Međutim, za održavanje takvog obećanja potreban je tim ljudi koji danonoćno, vrijedno i posvećeno radi i potrebna je, naravno, ljubav. Ne samo ljubav prema tom poslu, nego ljubav prema ljudima, prirodi i životu. Gloria sve to ima, pa i više od toga. Ima jasnu i preciznu viziju, jer inspiraciju crpi kako iz prirode tako i iz iskustava svojih mnogobrojnih korisnika.

Brend koji je počeo od jedne kreme za ličnu upotrebu, danas se može pohvaliti cijelim asortimanom različitih ljekovitih i djelotvornih proizvoda za njegu kože, kose i lica. To su proizvodi za nju i za njega, ali i za njihovu bebu. Svi proizvodi već su dugo dostupni u mnogobrojnim apotekama, cm i dm poslovnicama, ali i u sigurnom online shop-u za narudžbe iz cijelog svijeta na web adresi www.prirodna.com.

Za kraj razgovora, Gloria je, na naš upit, uputila poruku svima onima koji žele da pokrenu svoj biznis u BiH. Osim što njenu životnu priču možemo koristiti kao putokaz, Gloria je svoju poruku našim čitaocima uspjela sublimirati u tri riječi: ljubav, posvećenost i neodustajanje.

Ako te inspirišu preduzetničke priče iz Bosne i Hercegovine, zaprati nas na Instagram i Facebook profilu i budi na vrijeme informisan/na kada novu preduzetničku priču podijelimo sa tobom.
Preduzetničke priče su tu, na klik do tebe.