Home Edukuj se Otvorene prijave za Hakaton na temu Digitalizacija prodaje

Otvorene prijave za Hakaton na temu Digitalizacija prodaje

-

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske i ICT Hub organizuju Hakaton na temu „Digitalizacija prodaje”.

Organizacija hakatona je podržana i izvodi se u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, kroz projekat Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH, koji ova organizacija implementira u ime njemačke Vlade.

Znate šta je hakaton?

 • To je prilika da sa svojim timom u roku od 48h pokušate da kreirate inovativno softversko rješenje u vidu web ili mobilne aplikacije, na neku od zadatih tema, a iz domena digitalizacije prodajnih procesa. Ekspertiza iz oblasti digitalizacije poslovanja nije neophodna, ali je ključno da tim objedinjuje znanja i vještine iz IT-a, dizajna, te demonstrira poslovno razmišljanje, kreativnost i odlučnost da u zadatom vremenu odgovori na izazov.
 • Mi obezbjeđujemo predavače i mentore koji će vam pomoći da razvijete svoje rješenje kao i sjajne nagrade (novčani nagradni fond je 5.000,00 KM za tri najbolja rješenja). Vaše je samo da budete kreativni i brzi.

Ko može da se prijavi?

Prijavljuju se isključivo kompletni timovi od maksimalno 4 člana, sa kapacitetom da razviju softverska rješenja (web ili mobilna) – idealno je da se u timu nađu programeri, dizajneri, ljudi iz poslovnog svijeta i preduzetnici. Detaljnije informacije o pravilima učešća možete pronaći u Pravilnik_Hakaton.

Razlozi da se prijavite:

 1. Prilika da ideju realizujete u konačan proizvod
 2. Vrhunski mentori
 3. Iskustvo, znanje i novi kontakti
 4. Sjajne novčane nagrade
 5. Prilika da se predstavite potencijalnim poslodavcima, klijentima i partnerima
 6. Besplatno učešće
 7. Sjajna zabava

Organizatori

Pored Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT Hub, partneri na organizaciji Hakatona su kompanije Mtel i JSGuru i Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

Da ponovimo…

 • Mi pružamo mentorsku podršku i bogat nagradni fond
 • Vi se zabavljate i razvijate digitalna rješenja koja će unaprijediti proces prodaje u malim i srednjim preduzećima

Rok za prijavu:

Timovi se mogu prijaviti do utorka, 20.aprila u 23:59:59

Timovi se mogu prijaviti popunjavanjem forme na sljedećem LINKU.

hakaton ja preduzetnik

FAQ

Kada će biti saopštene teme Hakatona?

Teme, odnosno izazovi koji se stavljaju pred timove, biće saopšteni na početku Hakatona, u petak, 23.04. u 19:00 časova. Do tada, najbitnija informacija je da je krovna tema Hakatona fokusirana na rješenja koja mogu da unaprijede proces prodaje u malim i srednjim preduzećima.

Da li su moguće prijave pojedinaca?

Ne. Prijave su omogućene isključivo za timove od maksimalno 4 člana, koji će u sebi imati kapacitete da razviju softverska rješenja (web ili mobilna). Idealan tim sadrži programere, dizajnere, ljude iz poslovnog svijeta i preduzetnike.

Kako se bira pobjedničko rješenje?

Svaki tim prezentuje svoje rješenje pred stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske, ICT Hub-a i partnera. Stručni žiri, nakon rangiranja i bodovanja po svim kriterijumima, izabraće najbolja rješenja i to tako što proglašava tri najbolja rješenja koja će biti nagrađena – prvo, drugo i treće. Kriterijumi uključuju: inovativnost, primjenu i poslovni potencijal rješenja, funkcionalnost i dizajn.

Izvor: Otvorene prijave za Hakaton na temu Digitalizacija prodaje

Pratite naš sajt Ja Preduzetnik za sve infomracije o preduzetništvu.