Home Motiviši se Nađi veliki cilj, da se ne bi nervirao oko malih stavri

Nađi veliki cilj, da se ne bi nervirao oko malih stavri

-

Pa prva stvar koju ćemo razbucati sada jeste cilj i proces.
Ljudi moji, shavtite da je sva ljepota rada u procesu. I zbog toga nemojte biti zaljubljeni u cilj, zaljubi se u proces…

Piše: redakcija/Sofija Suknović

Svaki izazov doživite kao poklon.
Zamisli neke grandiozne stepenice. Ma ima ih milion i ne vidiš im kraj, ne vidiš dok nisi još ni kročio na prvu. Na prvoj odmah možeš naći paketić, poklon za tebe i pozivnicu za drugu, treću… pa te opet negdje na sredini čeka novi poklon. Odatle se već vidi negdje kraj i tu je gorivo za punu brzinu. 

Da sada ne pričamo o nekom svilenom putu jer je prirodno da prosto po životnom automatizmu nekada te stepenice budu iskrivljene, nekada hrapave, nekad će jedna bii viša, druga niža, a neka će biti okrznuta pa pripazi gdje staješ itd… Elem zna to nekada i malo da umori. 

veliki cilj japreduzetnik.com

E kako da produžiš sebi život?

Kada si odlučio startovati, dani su bili duži. Nikad pa nikad preći preko one prve stepenice. Ali pored neizvjesnosti dominira miris prijatnosti. Zašto? Jer je sve novo. Jer učiš gomilu stavri. Jer istražuješ. Naš mozak je jako čudan uređaj. I nekako on ima svoj princip rada jer bukvalno distorzira vrijeme kako bi lakše procesuirao sve nove informacije. 

Ako hoćeš da imaš percepciju „dužeg života“ svaki ali doslovno svaki dan radite nešto novo, nešto što nisi radio do sada. Na taj način sebi postavljaš zanimljive i naprednije ciljeve. Što inicira automatski napredak.
Šta te sprječava da sada opereš zube na terasi.
Priđeš djevojci koja ti se sviđa.
Ako se dvoumiš, nemoj. Reci volim te. Preživjećeš.

Započni novi biznis.


Kreni na onu drugu stepnicu. Ova prva će uvijek biti iza, sačekaće te ako se poželiš vratiti.
Bez izazova nema napretka.

Ukoliko se dvoumiš kako pokrenuti biznis, prijavi se na naš program. Čekamo te!