Home Edukuj se Kako pronaći kvalitetnu ideju za biznis?

Kako pronaći kvalitetnu ideju za biznis?

-

Tvoja želja za radom je iz dana u dan sve veća, ali i dalje nisi osmislio nijednu kreativnu ideju za tvoj biznis? Onda je ovaj post upravo posvećen tebi.  

Izvori za rađanje biznis ideje su svuda oko tebe, samo je potrebno da usmjeriš misli na prave stvari. Potrebno je da na papir zapišeš i definišeš šta je to što te podstiče da budeš kreativan i razvijaš svoj um u poslovnom svijetu. Različiti ljudi imaju afinitete za različite stvari, predmete i dešavanja i to je sasvim u redu. Ukoliko je tvom oku primamljiva priroda i sve što je povezano sa istom, pretoči tu ljubav prema prirodi u tvoju biznis ideju. Bavljenje fotografijom, kreativnim uređivanjem dvorišta i parkova, slikanje prirode su samo neki od ideja za tvoj biznis. Važno je da radiš ono što voliš, jer će rezultat tada biti neizmjerno bolji i kvalitetniji.

Naravno da ćeš morati smisliti more ideja kako bi stigao do one prave. Te male ideje se mogu uporediti sa sitnim ribama u moru, a tvoja boom ideja je jedna velika ajkula. Ajkula koja slobodno pliva u moru i stigne čak i do okeana. Ako razumiješ šta hoću da ti kažem. U ovom procesu smišljanja ideja veoma je važan kontunuitet, jer će proces generisanja različitih ideja dovesti do one prave. I nauči u tom procesu da budeš stprljiv, jer za prave stavri je potrebno vrijeme.

 kako pronći kvalitetnu ideju za biznis ja preduzetnik

Doći će dani kada nećeš imati inspiraciju za nove ideje, ali ne očajavaj. U tim danima se posveti onim idejama koje si već zapisao na papir i potrudi se da one budu još bolje i poželjnije. Ono što želim još da ti kažem jeste to da ne odbacuješ i ne osuđuješ svoje ideje. Nemoj sputavati sam sebe, a ako želiš da naučiš kako da sebi ne budeš najveća prepreka klikni na ta žuta slova i saznaćeš.

Čovjek je često u stanju da osuđuje sebe i svoje ideje, da misli da su njegove ideje lošije od drugih i da su svi drugi bolji od njega u bilo kom smislu. To je zato što nema dovoljno samopouzdanja i samopoštovanja. I to često zna biti razlog njihovog neuspjeha. I sve dok budeš razmišljao na takav način, nećeš uspjeti. Zašto bi svoju ideju upoređivao sa idejama drugih i kad je već upoređuješ zašto bi ideja od tamo nekog Pere, Mike, Žike bila bolja od tvoje? Po čemu si to zaključio? Prestani da se upoređuješ sa drugima jer svi smo mi individue i svako ima nešto što ovaj drugi nema. I upravo to nešto iskoristi da napraviš preokret u svojoj karijeri.

Takođe, jedna od strategija stvaranja i biranja ideja jeste i testiranje i eksperimentisanje, ili što bi se u današnje vrijeme reklo „Nećeš znati dok ne probaš“. Realizuj ideju, ma kakva ona bila jer ćete upravo kroz taj proces realizacije naučiti dosta i samim tim ćeš znati kojim putem želiš da ideš što se tiče tvoje poslovne karijere.

Sve je u tvojoj glavi. Vlastiti um na kreativnost i inspiraciju možeš navesti gledanjem zanimljivih video klipova na različite teme koje se tiču stvari koje te interesuju, istraživanjem Interneta kao i društvenih mreža poput Pinterest-a, We heart it-a, Tumblr-a i slično.

Od pomoći ti može biti i čitanje brojne literature koja se tiče pokretanja vlastitog biznisa, stvaranja biznis ideje, rađanja inspirativnih, kvalitetnih, efikasnih i efektivnih misli koje ćeš moći prevesti u tvoju biznis ideju.

Dakle važno je naglasiti da je od velikog značaja i konstantno traganje za inspiracijom, kao i rad na sopstvenom umu i mislima.

Takođe važno je da znaš da osim toga što moraš da činiš prave stvari, moraš se potruditi da za tvoju ideju čuju i pravi ljudi.

Ideja je ta koja pokreće svijet, a zašto ne bi i tebe pokrenula?

Prati nas na Instagramu i Facebooku i budi u toku sa svim novim informacijama vezanih za preduzetništvo.