Home Edukuj se Kako privući više klijenata putem sadržaja na mreži?

Kako privući više klijenata putem sadržaja na mreži?

-

U današnjem svijetu ne možete sebi priiuštiti da nemate prisustvo na mreži. Ono što je glavno i osnovno je profesionalna web stranica.

Ovo bi moglo zvučati glupo i očigledno ali postoji mnogo preduzetnika i preduzeća koji ili nemaju web stranicu ili ne vode računa o svom prisustvu na mreži. Čak i ako imate web stranicu, morate da je učinite vidljivom da privuče kupce, a i trebalo bi da radi bolje od web stranica vaših konkurenata.

Da vam damo analogiju iz stvarnog života, rangiranje na pretraživačima ima isti efekat kao i lokacija fizičke prodavnnice u gradu. Čak i ako imate najbolji izlog koji možete zamisliti, ako niko ne prolazi pored vaše radnje, nikada neće saznati za vas.

Vaša web lokacija ima jednu važnu stvar zajedničku sa uspješnom prodavnicom: obema je potrebno mnogo prometa.

Prvi korak u toj namjeri jeste da shvatite koji su važnu faktori rangiranja pretraživača:

1. Povratne veze: To je u stvari broj veza koje imate sa drugih web lokacija. Konkretno, ono što zapravo utiče na rangiranje vaše web stranice je broj domena koji na nju ukazuju.

2. SEO na stranici: je praksa optimizacije pojedinačnih web stranica kako bi se bolje rangirale i zaradile relativniji promet u pretraživačima.

3. Kvalitet vašeg sadržaja: Sadržaj visokog kvaliteta pruža bolje korisničko iskustvo i zato se bolje rangira na Google-u. Da li ste znali da što duže osoba ostane na web stranici, to će vaša web lokacija imati viši rang?

4. Brzina stranice: Ovo se odnosi na to koliko brzo se stranica učitava korisnicima.

Sada vam nudimo nekoliko stvari koje mogu učiniti da povećate svoju vidljivost na mreži i privučete više klijenata.

Započni blog

Najbolja stvar koju možete učiniti kako biste privukli svoje nove kupce jeste da objavljujete visokokvalitetne članke.

Pokažite stručnost koju posjedujete u svom području kroz sadržaj koji objavljujete i pokažite klijentima da možete riješiti njihove probleme.

Istražite ključne riječi

Da biste povećali svoju vidljivost, morate znati uobičajene uslove za proizvode ili usluge koje nudite. Ako je vaš članak visoko rangiran za jednu ili više popularnih ključnih riječi, dobićete povećan ogranski promet.

Da biste pronašli najpopularnije ključne riječi oko tema koje poznajete, možete koristitie nekoliko alata kao što su Trends i Ubersuggest Chrome Ektension. Oni su besplatni i veoma laki za korištenje.

Napravite plan

Da biste imali veću vidljivost, morate imati plan sadržaja. Na primjer, ako ste trener za lični razvoj, morate da pronađete ključne riječi sa opstežnih pretraživanjem oko ema koje će zanimati vaše potencijalne klijente, a zatim da kreirate zanimljive, lako čitljive članke koji ciljaju na te ključne riječi.

mreži

Fokus na SEO stranici

Nakon što ste napisali jedan ili više članaka, morate s epobrinuti da su svi dobro optimizovani za pojavljivanje u rezultatima pretraživanja.

Evo šta treba da provjerite prije nego objavite svoj tekst:

1. Ključna riječ treba da bude uključena u URL.

2. Uvjerite se da se ključna riječ nalazi u prvom pasusu članka, a uz to takođe treba da bude uključena i u sam naslov.

3. Ključna riječ treba da bude uključena i u neki od podnaslova i alternativni tekst istaknute slike.

Izgradite povratne veze na mreži:

Kada se ljudi povežu na vašu web stranicu, veća je vjerovatnoća da će vaše stranice zauzeti visoko mjesto na pretraživaču.

Da biste izgradili povratne veze, najbolje što možete učiniti je pisanje visokokvalitetnog sadržaja i gostujuće blogovanje.

Gostovanje na autoritarnim web stranicama najbolji je način za stvaranje povratnih veza za početak ostvarivanja većeg prometa na vašoj web stranici.

Uljučite postove gostiju na platformama.

Pretvorite svoje čitaoce u klijente

Najvažniji korak je pretvaranje čitalaca u klijente na mreži. Zato ste počeli da stvarate sadržaj, zar ne?

Postoji nekoliko načina na koje možete to učiniti:

1. Dodajte poziv na akciju na kraju članka

2. Napravite skočni prozor za prikupljanje e-poruka čitalaca, a zatim promovišite svoj proizvod ili uslugu putem biltena.

3. Promovišite svoje proizvode ili usluge na bočnim trakama ili u cijelom članku.

Privlačenje organskog saobraćaja na vašu web stranicu i pretvaranje korisnika u klijente nije lako i to je digoročno putovanje. Međutim, ako to učinite na pravi način, možete nadmudriti svoje konkurente i pretvoriti vašu malu web stranicu u masovnu.