Home Preduzetnici Jasmina Weand: "Uspješan biznis ne nastaje preko noći."

Jasmina Weand: “Uspješan biznis ne nastaje preko noći.”

-

Biznis priča koja se rodila iz ljubavi prema najosjetljivijoj populaciji će obogatiti današnji menu portala. Provjeri šta imamo za desert.

Inicijator i kreator malog biznisa koji se krije pod nazivom “Tooth Fairy“, Jasmina Weand svojom posebnom pričom dala je notu nježnosti i našem biznis portalu. Ne mora uvijek sve da bude striktno i po pravilima, zar ne?

Tooth Fairy je biznis koji potiče iz Tuzle, a bavi se prodajom opreme za bebe. U njihovoj ponudi možete naći vezice za dude, glodalice, ogrlice za mame i bebe, lanac za kolica, baby igraonicu, pločice za slikanje beba, karice uspomena. Širok asortiman njihovih proizvoda možete pogledati i na njihovom instagram profilu @tooth_fairy_bh. Čekiraj ga, raznježićeš se i tvoj mozak će izlučiti dnevnu dozu serotonina.

Vlasnica ovog slatkog biznisa nam je dala nekoliko zanimljivih odgovora na naša pitanja.

Na pitanje odakle se javila ovakva kreativna biznis ideja, Jasmina nam je odgovorila da je njeno okruženje bila njena inspiracija. Kao majka dvije djevojčice, bila je u potrazi za brojnim rješenjima slatkih malih problema koja se mogu javiti kod beba. Jedno takvo iskustvo kao što je nicanje prvih zubića, podstaklo je Jasminu da svoju ideju sprovede u djelo. Zahvaljujući tome, nastao je biznis pod nazivom Tooth Fairy. Takođe, naša sagovornica nam je uputila jednu zanimljivu činjenicu: “Uvijek se najbolje posvetimo onome što nas zanima ili lično pogađa”, to ti može poslužiti kao motivaciona rečenica, dragi moj čitaoče.

Takođe, u toku razgovora Jasmina je podijelila svoja iskustva vezana za podršku koju je dobijala na samom početku. “U malom biznisu se dešava ono što je možda fenomen naših prostora, da podrška izostaje od onih od kojih ste je očekivali, a pojavi se potpuno neočekivano od neznanaca koji prepoznaju kvalitet.” Svakako, ona ističe da su joj najveća podrška bili njen suprug, porodica i prijatelji.

Kako započeti biznis priču u Bosni i Hercegovini?

Nekoliko korisnih informacija koje je željela da podijeli sa našim čitaocima su upravo informacije vezane za proceduru pokretanja biznis priče u Bosni i Hercegovini. Sve informacije i znanje koje joj je bilo potrebno kako bi pokrenula svoj biznis našla je na adresi Udruženja samostalnih privrednika u Tuzli. Takođe, ona navodi da je najbolje posavjetovati se sa advokatom ili sa nekim od pokretača mikro biznisa u tvom okruženju.

Ako i tebe zanima kako pokrenuti svoj biznis, imamo sve informacije za tebe.

Njen odgovor na pitanje koliki je vremenski period bio od osnivanja biznisa do prve zarade nas je oduševio. On ovako glasi: “Mišljenja sam da nijedan uspješan biznis ne nastaje preko noći, za to je potrebno vrijeme.” I mi ćemo se zaista složiti sa ovom sjajnom mišlju. Kako vlasnica ovog slatkog mikro biznisa navodi, željela je da izgradi prepoznatljiv i kvalitetan brend, te je u svrhu toga na samom početku uložila mnogo truda i novca u materijal. “Naravno bilo je i nekih greškica iz kojih sam dosta naučila”- izgovorila je Jasmina uz osmijeh na licu.
Prvu zaradu je ostvarila godinu i po dana od osnivanja Tooth Fairy-a.

Za sam kraj ovog članka, ostavila sam nekoliko motivacionih poruka koje je Jasmina uputila baš tebi, tebi koji imaš ideju i želiš da pokreneš svoj biznis.

“Ako nešto volite i s ljubavlju radite, ulažete u kvalitet i edukaciju onda vrijedi skupiti hrabrost i pokušati. Vjerujte u sebe.”

-Jasmina Weand, Tooth Fairy

“Sve počinje od malih, ali planiranih koraka. Uradite par primjeraka i poklonite ih prijateljima. Pričajte o tome, budite otvoreni za drugačije potrebe ili konstruktivne kritike. Pratite potrebe ciljne publike i klijentele i odgovarajte na njih maksimalno odgovorno i profesionalno. Bahatost i površnost nikoga nije pomakla sa početne tačke, a kvalitet i iskrena uključenost u vlastiti rad daju vidljive rezultate prije ili kasnije. Vjerujte u sebe, ali saslušajte druge.”-savjetovala je Jasmina sve koji žele da se upuste u preduzetničke vode.

Ukoliko ti je potrebna dodatna motivacija i inspiracija, čekiraj naše tekstove iz rubrike Motiviši se kao što su Strah kao prepreka ili vjetar u leđa, Zašto su ti misli glasnije od djela i još mnogo toga što se krije u toj magičnoj kutiji. Provjeri, ako imaš hrabrosti.