Home Motiviši se Da bi bio srećan treba da radiš ono što voliš

Da bi bio srećan treba da radiš ono što voliš

-

Jesi li ti srećan?

Mnoga istraživanja idu u prilog tezi da su najzadovoljniji ljudi oni koji rade posao koji vole. Oni važe za ispunjene ljude za razliku od onih koji da, zarađuju mnogo više novca i imaju viši standard u životu, a bave se poslom koji ne vole, u kome moraju da se odriču sebe, svojih ličnih načela i na kraju krajeva zanemaruju svoje vrijednosti.
Osjećaj da radiš iz srca nešto što ima svrhu i da svojim radom doprinosiš opštem smislu, vrijedi više od tamo neke milionske zarade.

Nije važno koji je posao u pitanju, važno je samo da se zbog njega dobro osjećaš. Šta ako radiš samo za platu, bolje neke materijalne uslove, pitaš li se da li zanemaruješ i zaboravljaš na svoje talente. Na taj način samo potvrđuješ da si spreman u životu da pristaješ na manje, na ono što ne zaslužuješ i ne želiš, a to te samo još više udaljava od same suštine tvog bića. I polako nestaješ.

Isplati li se?

U startu odmah postvaljamo pogrešne ciljeve. Naime, želimo da imamo, a ne da se ostvarimo. Vaspitanje i neke predrasude imaju određeni uticaj u svemu tome. Jer znaš bolje je da to zvuči da se čuje okolo, a kako zvuči tvom ličnom “ja“ nema baš i neke veze, a i ko te pita. Ali zapamti, bez obzira čime se bavio, možeš se osjećati ostvareno i angažovano u svom poslu za razliku od onih koji su zaglavili, a da još toga nisu ni svjesni ili još gore jesu ali su izgubljeni. I upravo  ovi osjećaji rangiraju tvoj posao u svakoj, ljudski, validnoj ljestvici hijerarhije.

Smisao koji pronalazimo na poslu je usmjeravanje životne energije ka autentičnosti, kreativnosti…no ako ne pronađemo smisao u onome što radimo onda nam nedostaje smisao, a nedostaje nam i samopoštovanje.

Jesi li ikada osjetio kao neki razdor, nešto vuče na jednu stranu, drugo na neku drugu, a ti si u suštini prazan prostor. To te tvoja priroda zove da se izrazi onako kako želi i može, a ovo drugo oglašava potrebu koja se ne može tek tako ugušiti.

Potrebno je samo da se vratiš sebi, početku, shvatiš i podigneš ono ko si ti u suštini, sjeti se u čemu si to stavrno dobar, šta može kupiti tvoju 100% pažnju?

Ovako se vraća smisao u život.

Sreću krijemo ovdje.