Home Motiviši se Ako zaviriš u ovaj tekst, otkrićeš šta te pokreće

Ako zaviriš u ovaj tekst, otkrićeš šta te pokreće

-

Možda ti se nekada desi da osjetiš pad motivacije, da razmišljaš kako te ništa više neće pokrenuti niti ćeš postići ciljeve koje si zacrtao. Zaviri u sebe i otkrij šta te pokreće!

Svi imamo različite pokretače u životu. Nekome je to nešto što dolazi spolja – neka materijalna vrijednost, najčešće novac, pohvala, slava, a nekome motivacija dolazi isključivo iznutra, motiviše ga sama aktivnost koju radi a koja donosi osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti.  Nekada se desi da nešto prestaneš da radiš jer više ne nalaziš zadovoljstvo u tome iako ti donosi spoljašnju dobit, a nekada istraješ u nečemu iako to ne voliš a ipak nastavljaš zbog određenih npr. materijalnih ili drugih vidljivih dobiti. Sigurno bi idealno bilo da uživaš u onome što radiš a da ti to ujedno donosi i spoljašnju dobit. I to je moguće. Šta ti preferiraš? Jedno ili drugo? Oboje? Ili nijedno?

Svako ima neki cilj u životu, nešto što želi da postigne. Koji je tvoj cilj?  Cilj vjerovatno imaš.  A da li uvijek imaš motivaciju? I da li uvijek i moraš da imaš motivaciju prije nego nešto započneš da radiš?

šta te pokreće ja preduzetnik

Ponekad se motivacija dešava samim ponašanjem, stupanjem u akciju. Ako ti nedostaje motivacija ili ako ne možeš da prepoznaš šta je to što bi te moglo pokrenuti, pojedini stručnjaci imaju recept i za to, a zove se  „Samo uradi nešto“. Iza toga se krije logika da samo ukoliko počneš da radiš nešto i ne budeš pasivan, odgovor će se sam javiti. Ukoliko ni tad ne dođe do toga, možda je vrijeme da preispitaš svoje ciljeve.

Dakle, motivacija može da dođe i naknadno, da je prepoznaš u toku neke aktivnosti, ne mora uvijek da dođe prije nje.

Otkrij šta želiš u životu, postavi cilj i kreni! Ko zna šta te čeka sve na tom putu? Ne čekaj druge da se pokrenu i da te motivišu, to uradi sam za sebe!

Svi dobijamo 365 dana u godini, a jedina razlika je šta ćemo s njima uraditi. Šta ćeš ti da uradiš? Otkrij šta te pokreće i osvoji svijet!

Piše: Topić Sanja, dipl. psiholog, psihoterapeut pod supervizijom

Pronađi nas na Instagramu i Facebooku, ali ne zaboravi svoju dnevnu dozu inspiracije da pronađeš u našim ostalim tekstovima.